Night Cafe Forum
Imbina utilul cu placutul. Muzica ,Videoclipuri , Glume , Bancuri , Maxime , Proverbe , Foto , Locuri frumoase , Jocuri , Radio Online , Horoscop , Vremea , Curs Valutar , Legi , Legislatie , Moda , Sport , Tuning Auto , Retete Culinare , Pasari , Pesti , Flori , Decoratiuni , Poezii , Psihologie , Parapsihologie , Filosofie , Enigme , Inventii , Inovatii , Sarbatori , Anunturi , Felicitari , Webmasteri si multe altele…..
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Night Cafe Forum | Reguli | Inregistrare | Login
POZE NIGHT CAFE FORUM
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: i.oana
 | Femeie 22 ani Bucuresti cauta Barbat 22 - 47 ani |
|
|
CATAIF
Ingrediente:
FOAIE:
3 oua 270 gr faina 200 gr zahar 150 ml apa 150 ml rom
UMPLUTURA:
1 kg de frisca
Mod de preparare:
Din oua si faina se pregatesc taitei subtiri.Dupa ce s-au uscat, se pun intr-o tava mare.Se coc la cuptor circa 15 min., pana se rumenesc putin.Zaharul se fierbe in 2-3 clocote si se pune romul.Foile se stropesc cu acest sirop si se lasa la cuptor pana ce absorb tot siropul.Dupa ce s-au intarit se taie in doua.O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm.Pe cea ramasa se pune un strat, de 3-4 cm grosime, de frisca si se acopera cu patratele obtinute din prima foaie.Cu un cutit bine ascutit se trece prin frisca si se taie in doua foaiea.Este delicioasa atunci cand se serveste rece.
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
TARTA CU PORTOCALE
Ingrediente:
ALUAT:
200 gr zahar 300 gr faina 2 oua 100 ml ulei 2,5 gr praf de copt esenta de vanilie 100 ml lapte
UMPLUTURA:
200 gr zahar 1 kg de portocale zahar vanilat
Mod de preparare:
Citeste toata reteta
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
TARTA CU CIRESE
Ingrediente:
ALUAT
200 gr zahar 300 gr faina 2 oua 100 ml ulei 2,5 gr praf de copt esenta de vanilie 100 ml lapte
UMPLUTURA
200 gr zahar 1 borcan de dulceata de cirese 3 pachete de zahar vanilat
Mod de preparare:
Citeste toata reteta
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
PRAJITURA CASEI
Ingrediente:
ALUAT
4 linguri de zahar 500 gr faina 2 oua 4 linguri de ulei 1 lingura de lapte amoniac vanilie CREMA
1 ou 1 lingura de faina 250 ml lapte 250 gr zahar 100 gr unt
Mod de preparare:
Se face un aluat din ingrediente si apoi se imparte in 3 bucati.Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie, care se coace pe dosul tavii de aragaz(dupa ce a fost pudrata cu faina).Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul.Separat se bate oul, cu faina si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat, amestecand in continuu.Se ia dupa foc cand amestecul se ingroasa si se lasa sa se raceasca putin.Cand e mai rece se adauga untul, amestecand pana se omogenizeaza.Si se pune crema intre foi.Prajitura se taie si se serveste a 2 zi, dupa ce se pudreza cu zahar.
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
TORT DE CIOCOLATA
Ingrediente:
BLATUL
8 oua 200 gr zahar 100 gr ciocolata 150 gr faina
CREMA
100 gr ciocolata 50 gr unt 200 gr miez de nuca
Mod de preparare:
Citeste toata reteta
5.1KB
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
TARTA CU FRUCTE SI FRISCA
Ingrediente:
ALUAT
200 gr zahar 300 gr faina 2 oua 100 ml ulei 2,5 gr praf de copt 500 gr frisca 100 ml lapte
UMPLUTURA
200 gr zahar 200 gr fructe 1 pachet de zahar vanilat
Mod de preparare:
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si uleiul, se adauga praful de copt dizolvat in lapte, vanilia, faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu ulei si faina, se presara fructele, restul de zahar si se da la cuptor, la foc potrivit.Dupa ce se raceste, se orneaza cu frisca din abundenta.Tarta creste bine daca fructele nu sunt curatate de samburi.
11.6KB
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
PRAJATURA PASIUNUII
Ingrediente:
85 gr ciocolata de menaj 85 gr ciocolata alba 85 gr ciocolata cu lapte 1 lingurita de cacao 60 gr smantana 3 foi gelatina 2 galbenusuri 4 albusuri 3 linguri cafea tare 45 gr unt
Mod de preparare:
Ciocolata cu lapte si 30 gr smantana se fierb intr-un vas.Cand s-a topit ciocolata, se adauga o foaie jumatate de gelatina inmuiata in apa rece.Se incorporeaza un albus batut tare si se toarna totul intr-o forma.Separat se freaca untul bine, se adauga galbenusurile, ciocolata de menaj topita si 3 albusuri batute spuma.Se toarna peste primul amestec din tava.La sfarsit se toarna si ultimul amestec format din ciocolata alba topita, restul de smantana si se adauga si restul de gelanina.Se tine tava la frigider 12 ore, ca sa se intareasca.Se poate orna cu diferite fructe.
6.8KB
|
|
pus acum 19 ani |
|
|
RULADA ELVETIANA
Ingrediente:
ALUAT
5 oua 150 gr zahar 150 gr faina
UMPLUTURA
150 gr gem de prune sau din alte fructe
Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si apoi se adauga faina treptat, amestecand usor.Albusurile batute spuma se incorporeaza in compozitie.Se tapeteaza o tava cu hartie si se toarna compozitia.Se lasa la cuptor 10 min.Se intinde pe masa un servet curat, peste care se presara faina.Se pune foaia pe servet si se intinde gemul deasupra, apoi se ruleaza.Se taie si se pudreaza cu zahar.Rulada este mai usor de taiat dupa cateva ore de stat in frigider.
3.2KB
|
|
pus acum 19 ani |
|
lied
Membru de Onoare
 Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
|
|
############### prajitura "ALBA-CA-ZAPADA" ###############
ALUAT PENTRU 3 FOI:
2oua 6 linguri lapte 6 linguri ulei 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie faina cat cuprinde
Se face o coca maleabila, din care se vor obtine 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii.
CREMA:
1 l lapte 7 linguri faina 300 g zahar zeama si coaja de la o lamaie 1/2 pachet de unt/margarina
Citeste toata reteta
_______________________________________ sa fiti iubiti !
|
|
pus acum 17 ani |
|
cris8
Moderator
 Din: braila
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 150
|
|
lady spring...comestibila...100% ciocolata realizat la Poem caffe Braila 
19.7KB
_______________________________________ "you're alive,so live!"
|
|
pus acum 13 ani |
|