Night Cafe Forum
Imbina utilul cu placutul. Muzica ,Videoclipuri , Glume , Bancuri , Maxime , Proverbe , Foto , Locuri frumoase , Jocuri , Radio Online , Horoscop , Vremea , Curs Valutar , Legi , Legislatie , Moda , Sport , Tuning Auto , Retete Culinare , Pasari , Pesti , Flori , Decoratiuni , Poezii , Psihologie , Parapsihologie , Filosofie , Enigme , Inventii , Inovatii , Sarbatori , Anunturi , Felicitari , Webmasteri si multe altele…..
Lista Forumurilor Pe Tematici
Night Cafe Forum | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NIGHT CAFE FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
i.oana
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 47 ani
Night Cafe Forum / Retete Culinare / PRAJITURI SI DULCIURI Moderat de AngeloBlue, fanetrotil
Autor
Mesaj Pagini: 1
ladyblack
Vizitator



CATAIF

Ingrediente:

FOAIE:

3 oua
270 gr faina
200 gr zahar
150 ml apa
150 ml rom

UMPLUTURA:

1 kg de frisca


Mod de preparare:

Din oua si faina se pregatesc taitei subtiri.Dupa ce s-au uscat, se pun intr-o tava mare.Se coc la cuptor circa 15 min., pana se rumenesc putin.Zaharul se fierbe in 2-3 clocote si se pune romul.Foile se stropesc cu acest sirop si se lasa la cuptor pana ce absorb tot siropul.Dupa ce s-au intarit se taie in doua.O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm.Pe cea ramasa se pune un strat, de 3-4 cm grosime, de frisca si se acopera cu patratele obtinute din prima foaie.Cu un cutit bine ascutit se trece prin frisca si se taie in doua foaiea.Este delicioasa atunci cand se serveste rece.


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



TARTA CU PORTOCALE

Ingrediente:

ALUAT:

200 gr zahar
300 gr faina
2 oua
100 ml ulei
2,5 gr praf de copt
esenta de vanilie
100 ml lapte

UMPLUTURA:

200 gr zahar
1 kg de portocale
zahar vanilat

Mod de preparare:

Citeste toata reteta


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



TARTA CU CIRESE

Ingrediente:

ALUAT

200 gr zahar
300 gr faina
2 oua
100 ml ulei
2,5 gr praf de copt
esenta de vanilie
100 ml lapte

UMPLUTURA

200 gr zahar
1 borcan de dulceata de cirese
3 pachete de zahar vanilat

Mod de preparare:

Citeste toata reteta


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



PRAJITURA CASEI

Ingrediente:

ALUAT

4 linguri de zahar
500 gr faina
2 oua
4 linguri de ulei
1 lingura de lapte
amoniac
vanilie

CREMA

1 ou
1 lingura de faina
250 ml lapte
250 gr zahar
100 gr unt

Mod de preparare:

Se face un aluat din ingrediente si apoi se imparte in 3 bucati.Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie, care se coace pe dosul tavii de aragaz(dupa ce a fost pudrata cu faina).Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul.Separat se bate oul, cu faina si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat, amestecand in continuu.Se ia dupa foc cand amestecul se ingroasa si se lasa sa se raceasca putin.Cand e mai rece se adauga untul, amestecand pana se omogenizeaza.Si se pune crema intre foi.Prajitura se taie si se serveste a 2 zi, dupa ce se pudreza cu zahar.


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



TORT DE CIOCOLATA

Ingrediente:

BLATUL

8 oua
200 gr zahar
100 gr ciocolata
150 gr faina

CREMA

100 gr ciocolata
50 gr unt
200 gr miez de nuca

Mod de preparare:

Citeste toata reteta

prajituri dulciuri tort ciocolata blatul8 oua200 zahar100 faina crema100 unt200 miez nuca mod

5.1KB


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



TARTA CU FRUCTE SI FRISCA

Ingrediente:

ALUAT

200 gr zahar
300 gr faina
2 oua
100 ml ulei
2,5 gr praf de copt
500 gr frisca
100 ml lapte

UMPLUTURA

200 gr zahar
200 gr fructe
1 pachet de zahar vanilat

Mod de preparare:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si uleiul, se adauga praful de copt dizolvat in lapte, vanilia, faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu ulei si faina, se presara fructele, restul de zahar si se da la cuptor, la foc potrivit.Dupa ce se raceste, se orneaza cu frisca din abundenta.Tarta creste bine daca fructele nu sunt curatate de samburi.

prajituri dulciuri tarta fructe frisca aluat200 zahar300 faina2 oua100 ulei2,5 praf copt500

11.6KB


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



PRAJATURA PASIUNUII

Ingrediente:

85 gr ciocolata de menaj
85 gr ciocolata alba
85 gr ciocolata cu lapte
1 lingurita de cacao
60 gr smantana
3 foi gelatina
2 galbenusuri
4 albusuri
3 linguri cafea tare
45 gr unt

Mod de preparare:

Ciocolata cu lapte si 30 gr smantana se fierb intr-un vas.Cand s-a topit ciocolata, se adauga o foaie jumatate de gelatina inmuiata in apa rece.Se incorporeaza un albus batut tare si se toarna totul intr-o forma.Separat se freaca untul bine, se adauga galbenusurile, ciocolata de menaj topita si 3 albusuri batute spuma.Se toarna peste primul amestec din tava.La sfarsit se toarna si ultimul amestec format din ciocolata alba topita, restul de smantana si se adauga si restul de gelanina.Se tine tava la frigider 12 ore, ca sa se intareasca.Se poate orna cu diferite fructe.

prajituri dulciuri prajatura pasiunuii ciocolata menaj85 ciocolata alba85 ciocolata lapte1 lingurita

6.8KB


pus acum 19 ani
   
ladyblack
Vizitator



RULADA ELVETIANA

Ingrediente:

ALUAT

5 oua
150 gr zahar
150 gr faina

UMPLUTURA

150 gr gem de prune sau din alte fructe

Mod de preparare:

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si apoi se adauga faina treptat, amestecand usor.Albusurile batute spuma se incorporeaza in compozitie.Se tapeteaza o tava cu hartie si se toarna compozitia.Se lasa la cuptor 10 min.Se intinde pe masa un servet curat, peste care se presara faina.Se pune foaia pe servet si se intinde gemul deasupra, apoi se ruleaza.Se taie si se pudreaza cu zahar.Rulada este mai usor de taiat dupa cateva ore de stat in frigider.

prajituri dulciuri rulada elvetiana aluat5 oua150 zahar150 faina gem prune sau din alte fructe mod

3.2KB


pus acum 19 ani
   
lied
Membru de Onoare

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
###############    prajitura "ALBA-CA-ZAPADA"    ###############


ALUAT PENTRU 3 FOI:

2oua
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
faina cat cuprinde

Se face o coca maleabila, din care se vor obtine 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii.



CREMA:

1 l lapte
7 linguri faina
300 g zahar
zeama si coaja de la o lamaie
1/2 pachet de unt/margarina

Citeste toata reteta


_______________________________________
sa fiti iubiti !

pus acum 17 ani
   
cris8
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 150
lady spring...comestibila...100% ciocolata realizat la Poem caffe Braila

prajituri dulciuri lady ciocolata realizat poem caffe braila

19.7KB


_______________________________________
"you're alive,so live!"

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la